Babysim

Idag var det babysim, en glad stund med lek och plask. Lilleman är som toppad i vattnet och sparkar och plaskar som en vilde. Många dyk blev det idag, från mamma till pappa och tillbaka, från kanten och från mattan. Han var nära att klättra ur bassängen när han skulle hålla sig i stången. Han är så duktig så, tycker jag.
Det hände en liten mallör i byxan idag. Lyckligtvis just innan vi gick i bassängen. Då sa lilleman väldigt bestämt "ööhhrm" och så blev det en utbuktning där bak på badbyxorna. De är ju gjorda för att hålla det kvar, men det hade inte varit så roligt om han gjort det där två minuter senare.
Annars har vi mest hållit på som mest här hemma. Laga mat och diska och sen igen är ju klassiskt.
Igår kväll, just innan barnens läggdags, hände också något speciellt. Lillan hade just lagt sig, lilleman låg på golvet och lekte med sina saker. Jag tittade bort och när jag sedan tittade tillbaka så satt han och sträckte sig efter mammas tidning. Han SATT! Nyss låg han! Hur han lyckades med att ta sig upp det vet jag inte, men han har inte gjort det förr och inte heller sen.


Måndagslista

Måndag var det ja. Redan kväller, efter en lång dag med mest disk och tvätt omvartannat. Några sopor smög där sig in som skulle kastas ut också. Inte är disken klar än heller, har inte hunnit ta itu med det sista sen middagen.
Men men, har fått en hel del gjort och kapat en hel del på tvättberget.
Fick i alla fall en lugn stund på morgonen, då hjärtat ännu sov och lilleman somnat en stund på soffan. Då hann jag med att spela lite Xbox =)
Nu skriker lilleman för full hals för han inbillar sig att han inte vill sova. Men vi vet bättre, han är jättetrött. Bevisat av att han somnat innan jag skrivit färdigt...

Det blev visst mest gnäll av dagens svammel, men jag tänkte haka på traditionen att göra en måndagslista med saker jag är tacksam för just idag. (zupermamman vet mer om dess ursprung).
Idag är jag speciellt glad över att:
+ farsan hjälpte till att få bukt med problem förra veckan
+ sambon fick för sig att fria på skottdagen och vi nu är förlovade
+ tvättberget krympte
+ våren börjar nalkas (snödroppar och krokusar mm börjar synas i rabatterna)
+ min älskling är allmänt underbar och en fantastisk mamma

En ganska vanlig söndag

Idag var mormor och morfar på besök och deras hund Tilly.

Närbild på Tilly
Det blev fika och sen fullt hålligång med lilleman. Alla konster ska visas. Vinka, klappa, dansa, springa runt i gåstolen och jaga vovven. De är väldigt fascinerade av varandra de två. Och alla är förstås fascinerade av lillemans konster. Så är det.
Just innan vi fick besök tog vi en mysig lur i sängen, hela den hemmavarande familjen. Lilleman och jag skulle väcka mamma, som just tagit igen sig en stund. Det blev visst vi som somnade istället. Inte ofta det händer, att lilleman bara somnar sådär utan att man ska gå och vagga honom först. Mysigt var det, som sagt.
Nu börjar det bli dags att laga mat och sen landar man väl i soffan med en film eller så. Big Brother följer vi och det fascinerar mig. Alltså inte programmet, utan att vi följer det. Men det är rätt medryckande faktiskt. Hoppas pladder-Jessica åker ikväll...

Välkommen till min nya blogg!

Så har man äntrat bloggosfären, eller hur det nu var...? Efter lite påtryckningar från min sambo zupermamman.

Sitter såhär en lördagkväll med ett glas vin, datorn i knät och på TV pratar de om att ha papilliotter i fittan. Lika bra läge att börja som något annat?

vin

Lilleman sover sedan vi kom hem från det tredje firandet av fasters och farfars födelsedag, och vi kan lugnt sitta i soffan och uggla. Kan vara skönt ibland, men man kan undra vad för skit de hittar att visa på TV. Lördagar ska man tydligen hitta på annat. Extrem bodybuilding är rätt äckligt måste jag säga, framförallt bland kvinnor. Nåja.

40 gratis spinn på betsson lät ju ganska generöst för att jag svarade på några marknadsundersökningsfrågor. Det är rättså många spinn, så man hyste ju ett litet hopp om att kunna vinna lite grand att spela vidare för. Men ca 2 € var allt det blev och det måste jag tycka var dåligt.

Så var det med det. Läste du detta så välkommen till min nya blogg där jag svamlar på om vadhelst jag känner för.

 


RSS 2.0